sâmbătă, 25 februarie 2017

Recenzie ,,Contract marital” de Alexa Drăgan

Titlu: Contract marital
Autor: Alexa Drăgan
Număr pagini: 256
Editura: Letras
Gen: Dragoste, Acțiune.

Anastasia Dima este o femeie frumoasă, independentă, deșteaptă, de douăzeci și opt de ani și care lucrează la o agenție de securitate. Cu un comportament cameleonic, femeia ajută din pură voință o fetiță dovedindu-se săritoare și sensibilă, ca mai apoi să dea piept cu tatăl copilei, Damian, și să îl înfrunte cu tărie. Când bărbatul apare în peisaj, venind cu un absurd contract de căsătorie, Anastasia schimbă termenii și condițiile, ajungând la un compromis favorabil de ambele părți. Acest contract marital devine startul pentru o serie de evenimente care pun în valoare atât calități cât și defecte ale personajelor, dar care aduce după sine și un trecut tumultos, de care femeia fuge.

Sunt o femeie nu extrem de frumoasă, dar drăguță și inteligentă, iar el nu cred că a cunoscut multe ca mine.Da, presupun că ești și modestă, și pe cale de dispariție, nu?


Damian Alexander este magnatul la care multe domnișoare râvnesc, dar în același timp, un tată iubitor și luptător pentru fiica sa. Când Anastasia îi salvează fetița din ghearele unei femei ce o agresa, Damian devine recunoscător și acordă atenție caracterului său, apoi vede în noua prietenă rezolvarea unei probleme intrafamiliale. Relația dintre el și Anastasia evoluează pe parcursul primului volum, astfel că la sfârșit, sentimente și stări sufletești contradictorii sunt trăite de ambele părți.

Damian este acel personaj care te face să vezi cele două fețe ale iubirii, una plăcută, călduroasă, și alta încărcată de temeri, gelozie și autoritate. Temperamentul său vulcanic, dar controlat îl aduce tot mai aproape de sufletul cald al Anastasiei și o face pe tânăra femeie să îi aștearnă la picioare tot trecutul său, mai ales partea ce i-a marcat întreaga ființă.

E adevărată vorba aceea care spune că femeia când iubește se prostește. Eu sunt proasta anului.
Puncte tari:
-Apreciez din start coperta. Este genială și nu pot trece fără să menționez asta.
-Acțiunea decurge dinamic și, cu toate astea, e coerentă și plasată foarte bine temporal.
-Personajele sunt tare colorate și prind repede viață. Au propriile gânduri și par că acționează fără o mână care îi ghidează.
-Unele replici sunt fenomen și au reușit să mă amuze foarte tare.
-Îmi place mult împletirea în roman a mai multor genuri: dragoste, acțiune, mister.
-Finalul a fost neașteptat și nu spun mai mult.
-Povestea de iubire a fost foarte intensă și delicată, exact ca în romanele de dragoste.
O femeie trebuie să știe când a pierdut și să se lase bătută cu grație.

Puncte slabe:
-Am constatat câteva greșeli minore de redactare.
-Repetiții supărătoare au fost prin primele capitole.
-Pe alocuri am întâlnit expresii de stradă care nu dau foarte bine.
Contract marital se înscrie în seria celor mai suculente poveşti de dragoste, antrenând fantezia și iubirea, într-un mod de zile mari.
Așadar, recomand cartea tuturor celor peste 18 ani, celor care vor să citească ceva de dragoste, ceva erotic, chiar și celor pasionați de mister.
Ofer 4/5 steluțe acestei cărți și toate felicitările mele Alexei, cu mențiunea că aștept și următorul volum.

Toate gândurile mele bune,
Șoarecele de bibliotecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu