duminică, 20 mai 2018

Recenzie ,,Cum să oprești timpul” de Matt Haig

Titlu: Cum să oprești timpul

Autor: Matt Haig

Editura: NEMIRA

Număr de pagini: 361

Când crezi că le-ai văzut pe toate, că ai trăit destul și că viața ta nu mai are niciun sens, tocmai atunci, întâlnești un om. Un bărbat de 41 de ani, dar cu multe secole la activ, mai exact 439 de ani în realitate, suferind de o boală necunoscută care îl face să îmbătrânească mult mai greu decât restul oamenilor.

Tom Hazard este un personaj unic și surprinzător de complex, care se luptă cu eternitatea și cu amintirile, încercând cu disperare să le facă față. La cei 439 de ani ai săi, bărbatul încă se luptă cu integrarea în societate, fapt ce îl aduce la un post de profesor în Londra. Surprizele nu încetează să apară și profesorul începe o nouă și antrenantă vânătoare de amintiri.

Autorul, Matt Haig, are un stil aparte în care scrie și apreciez mult că a avut această idee originală de a plasa acțiunea pe două planuri temporale: viața adevărată a lui Tom din Londra 1700 și viața fugară a unui om fără identitate din zilele noastre.
Totodată, acțiunea îmbină tot felul de locuri din lume: Londra, Haiti, Oceanul Pacific, Australia, Franța și o mulțime de oameni interesanți și diferiți.

Altceva ce mi-a plăcut la această carte a fost îmbinarea lui Matt de prezent-trecut, unde capitolele se armonizează într-un contrast plăcut al vieții cotidiene din secole diferite.

Ofer 8/10 steluțe cărții Cum să oprești timpul și o sinceră apreciere și coperții minunate.

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu