joi, 26 martie 2020

Cu gândul la mare ... !


Iubesc marea şi m-aş întoarce la ea nu doar o singură dată pe an, vara, ci şi în alte perioade. M-am gândit de mai multe ori că ar fi minunat dacă aş putea să o vizitez şi în extra sezon. Măcar pentru un weekend. Să fie ceva neprevăzut, să pot programa totul azi, iar mâine să pot porni la drum.

            Am constatat că nu întotdeauna este bine să fiu minuţioasă. De regulă, eu mă ocup de toate. Mai întâi, facem un consiliu de familie şi stabilim împreună în ce staţiune plecăm. Se pare că în ultimii doi ani nu ne-am despărţit de staţiunea Neptun-Olimp. Nu vom face rabat de la asta nici pentru anul 2020. Am găsit locul perfect pentru toată familia la hotel Insula de 4 stele. Este  singurul din sudul litoralului situat pe o insula pe lac, aproape de mare la doar 300 m. Ce privelişte! Sunt tare încântată! Prima cazare Neptun-Olimp, dar cu siguranţă nu va fi şi ultima. Au preţuri accesibile şi e amplasat într-o zonă liniştită cu un decor desprins din poveşti. “Hotelul Insula dispune de camere cu balcoane spaţioase cu o privelişte de basm, lacul plin de nuferi şi marea în valuri. În paradisul creat de natură, cu diverse specii de arbuşti, flori, plante exotice şi salcii pletoase, se află restaurantul cu separeuri discrete, terase pontoane si mese prin copaci, cu un meniu variat cu preparate din peşte, fructe de mare şi deserturi delicioase servite la răcoarea lacului şi briza mării”. Ce ne putem dori mai mult de atât?




Nu mai vreau să stau pe gânduri şi voi rezerva totul online pentru cazare litoral, un sejur de 5 nopţi, în perioada 30.08.2020 – 03.09.2020, într-un apartament pentru trei persoane şi mic dejun inclus. Chiar dacă nu se pot face înscrieri timpurii pentru a beneficia şi de discount, am analizat şi celelalte oferte de preţ şi aici mi s-a părut mai avantajos. E adevărat că m-am îndrăgostit de privelişte. Totuşi, eu voi rezerva totul din timp, aşa că mă gândesc să plătesc avansul la începutul lunii viitoare. Mai am voucherele de vacanţă de anul trecut. Am fost la munte şi nu le-am putut folosi. Deci, acum e momentul potrivit!

           Am ales varianta cu mic dejun inclus pentru că este mult mai comod să avem totul pregătit mai devreme. Ne rămâne suficient timp şi pentru plajă, dar mai ales mie pentru citit. Probabil ceilalţi vor alege şi alte activităţi: vor merge la sala de fitness sau pe terasă. Nu este exclus să merg şi eu pe acolo, însă cu siguranţă voi trişa o zi sau două şi voi sta pe balcon să citesc. Am şi eu nevoie de momentele mele de relaxare, nu-i aşa? La cină vom ieşi în oraş. Mai mult ca sigur că ne vom plimba prin împrejurimi. Subiecte de discuţie vom găsi negreşit. Rareori, avem ocazia să fim toţi împreună! Îmi pare rău că sora mea nu poate veni! Oricum, ne gândim să mai organizăm o excursie în acest an. Rămâne de văzut!




Doamne, ce frumos visez cu ochii deschişi la vacanţa ideală, în timp ce în jurul meu este haos şi spaimă! Sper ca toată nebunia asta să se termine cât mai repede ca să putem ajunge pe litoralul românesc.

Nici nu vreau să accept ideea de a se repeta istoria de acum doi ani. Da, da, am plănuit totul încă din luna ianuarie, deşi eu aveam rezervare pentru luna iulie. Am anunţat şi conducerea unităţii când mi-am planificat vacanţa. Am convenit şi la hotel să plătesc avansul cash, iar diferenţa o voi acoperi cu voucherele de vacanţă. Totul a fost bine până în momentul în care am fost anunţată că trebuie să trimit mai repede voucherele. Eu nu le aveam. Cei de la unitate nu le comandaseră şi nici nu puteau ajunge de pe o zi pe alta. Ce să mă fac? Mi-am convins şeful să-mi comande în acea zi tichetele, iar pe cei de la hotel să mai aştepte trei sau patru zile. Nu îmi dau seama cum de am reuşit să conving pe toată lumea, dar am făcut-o. Şi ca prin minune, au ajuns şi voucherele la timp. Am uitat să spun că ele au ajuns vineri, în aceeaşi zi le-am şi trimis, iar câteva zile mai târziu noi trebuia să pornim?! Asta e. Bine că le-am rezolvat pe toate şi ne-am putut bucura de vacanţă!


Indiferent de ce mi se va întâmpla, mă voi întoarce cu drag la tine, mare albastră!

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 10 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2020. Imaginile care apar în prezentul articol au fost preluate de pe site-ul sponsorului, Litoralul românesc.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu