joi, 10 noiembrie 2016

Recenzie ,,Imortalitatea Zeilor”, vol. 1 de Sylvie Danielle Matias

Recenzie "Imortalitatea Zeilor" de Silvia Daniela Matei.

Sunteți gata să lăsați toate poveștile clișeice și să luați o gură de originalitate? Ei, bine, wattpad mi-a scos în cale una dintre cele mai bune lucrări pe care am avut norocul să o citesc în toată viața mea.

Faceți cunoștință cu tânăra Alexis. Proaspăt ieșită de pe băncile liceului, se mută cu familia într-un oraș nou, unde îl întâlnește pe ciudatul și misteriosul Andrea. Băiatul "gotic", pasionat de istorie și elementul perturbator al existenței ei plictisitoare. Atracția dintre ei este înțeleasă în întregime pe parcursul primelor două volume, deoarece, autoarea îmbină elemente din sfera biologică, istorică, geografică, filozofică și psihologică cu viața tinerei fete.

Cărțile deschid noi orizonturi ale cunoașterii, te fac să treci dintr-o stare la alta din câteva cuvinte, iar nelipsitul suspans este mânuit cu măiestrie de Silvia. Misterul, care joacă cel mai greu rol în jurul lui Andrea este "peretele care ține secrete la secole distanță". Atunci când ițele se descurcă, viziunile filozofice își fac simțită prezența, iar cititorul percepere diferența dintre viață și moarte, dintre minune și greșeală, dintre... nemurire și timp.

De asemenea, nelipsita poveste de iubire dintre Alexis și Andrea este conturată în atâtea stări câte culori există. Cei doi sunt nevoiți să treacă de limitele moralității, ale mortalității, ale timpului și spațiului, ca la sfârșit să lase un gust amar despre reciprocitate, suferință și adorație.

Scrierea primelor două volume se face într-o asemenea manieră că autoarea își pune în valoare finețea, delicatețea răbdarea și puritatea modului în care cuvintele își fac loc pe hârtie. Descrieri ample, acțiuni dinamice, imaginație bogată, situații neprevăzute și un dram de nebunie. Asta e creație unică!

Silvia, draga mea, la cât mai multe vânzări și lecturări din partea cititorilor tăi și fie să ne încânți cât mai curând cu volumul 3 al seriei. Mult spor să ai!

http://w.tt/1WyiSSw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu