luni, 4 septembrie 2017

Recenzie ,,Vorbește cu mine” de A. Stephanie

Titlu: Vorbește cu mine

Autor: Adina Stephanie

Editura: Bookzone

Număr pagini: 360

Categorie: Dragoste

Despre iubire s-a scris de când lumea, iar în legătură cu partea literară, de-a lungul istoriei au fost date multe exemple și situații în care cei doi, EL și EA, au fost puși la încercare.

,,Vorbește cu mine” îmbogățește cu una seria de romane de dragoste din literatura română și cea universală, prin prezentarea cuplului de îndrăgostiți Blake și Bex.

Nu numai că numele lor sugerează la contemporan și modern, dar modul în care Stephanie spune povestea celor doi este unul de-a dreptul acaparant pentru adolescenți, în special.

Bex face parte dintr-o tipologie feminină întâlnită adesea prin curtea scolii sau pe străzile​ din zilele noastre: fata ,,rea”, retrasă, o ciudată cu un anturaj pe măsură, arțăgoasă și rece, dar stăpânită de o aură misterioasă care atrage băieți la fel ca ea.

Blake, pe de altă parte, este întruchiparea mielului în haine de lup. Posesor de motocicletă, Jeep și al unor tatuaje de speriat, când este în preajma lui Bex, se pare că se transformă brusc într-un scut gata să o protejeze de răul din jur.

Dragostea ,,mută” de la început a celor doi te atrage în povestea lor, te face să nu mai lași cartea din mână și să te întrebi​ cu fiecare pagină de ce oare mai sunt în stare doi oameni puși pe harță la fiecare pas.

Mi-a plăcut mult modul în care A. Stephanie scrie și, cu toate că o cunoșteam de pe platforma Wattpad, a reușit​ să mă surprindă cu complexitatea acțiunii, a firului narativ, construcția personajelor și redactarea​ cărții. Am sesizat în timp ce citeam și anumite scene amuzante, strategic plasate, care crează un moment de destindere și relaxare, specific Adinei.

Recomand această carte adolescenților, dar și celor care vor să retrăiască fiorii și complicațiile primei iubiri, celor pasionați de romanele de dragoste sau celor care vor doar să evadeze pentru câteva ore din cotidian.
Ofer 5/5 steluțe cărții și toată aprecierea mea scriitoarei.

Cu mare drag,
Șoarecele de bibliotecă.

2 comentarii: