sâmbătă, 30 iunie 2018

RECENZIE: ”Femeia din Orient Express” de Lindsay Jayne Ashford


Titlu: Femeia din Orient Express
Autor: Lindsay Jayne Ashford
Editura: Nemira
Număr pagini: 328
Categoria: Literatura Universală


Poate o simplă călătorie să schimbe destinele a trei femei care nici măcar nu se cunosc, dar ajung, din întâmplare, prietene?
Ce anume credeți că ar putea să le unească? O călătorie cu multe dificultăți? Povești asemănătoare? Sau chiar acel element unic care le diferențiază una de cealaltă?
Iată și răspunsurile la toate aceste nedumeriri:
1.      Trei femei diferite, o prietenie adevărată
Cine sunt aceste femei? Una dintre ele este nimeni alta decât Agatha Christie, renumita scriitoare de romane polițiste, Nancy, o tânără însărcinată și Katherine, un renumit arheolog. Toate aleg să călătorească cu Orient Express-ul spre Orientul Mijlociu pentru a uita de trecut și a schimba viitorul.
Fuga de realitate sau de prezent le adună împreună. Deși, fiecare dintre ele are propriul motiv, temerile și întâmplările le ajută să clădească o adevărată prietenie. Care sunt aceste motive?
Mai întâi, aflăm ce o determină pe Agatha să părăsească Londra: divorțul dureros de Archie și faptul că se apropie nunta acestuia cu amanta sa. Apoi, aflăm despre Nancy, tânăra însărcinată, că aceasta fuge de soțul ei violent la vara sa în Damasc din dorința de a-și proteja copilul făcut cu amantul, bărbatul mult iubit. Și, nu în ultimul rând, o cunoaștem pe Katherine Woolley, colega de compartiment a Agathei, o femeie frumoasă, sigură pe ea, pentru care cariera profesională contează cel mai mult. De aceea, pentru a nu pierde totul și pentru a acoperi și mai mult marele ei secret decide să se căsătorească cu șeful ei fără să-l iubească.
2.      O singură călătorie
Da, această călătorie le schimbă complet destinul tuturor. Cum?
Deși, Agatha este rănită pe plan sentimental, speră ca după această călătorie să fie mai liniștită și chiar să găsească noi idei pentru viitoarele sale romane. Nu doar că rănile se vindecă, dar reușește să iubească din nou. Aici îl întâlnește pe al doilea soț, Max.
Pentru Nancy lucrurile nu se așează atât de frumos deoarece află că verișoara ei, Delia, a murit, înainte ca măcar să ajungă în Damasc, ceea ce o determină, într-un moment de rătăcire, să încerce să se sinucidă. Din fericire, Agatha este cea care o salvează și decide să o țină lângă ea.
Iar Katherine este cea care se oferă să fie gazda celor două femei când ajung la destinația finală.
3.      Întâmplări comune, vieți separate
În Bagdad cele 3 femei vor locui împreună. Totodată, la îndemnul lui Katherine vor vizita locurile unde se fac săpăturile arheologice în Ur. Aici, Agatha și Nancy participă la nunta prietenei lor (moment în care este dezvăluită adevărata identitate a scriitoarei), cea din urmă va aduce pe lume un băiețel (moment la care  asistă doar Agatha și Katherine), iar Agatha îl întâlnește pe Max. Cei doi se vor întoarce împreună la Londra cu noi planuri de nuntă.
Din păcate, pentru Nancy finalul nu este unul fericit deoarece, din lipsa îngrijirilor medicale, după naștere, la doar câteva zile, ea moare. În final, fiul ei este adoptat de către soții Woolley.
Precum era de așteptat o călătorie încărcată cu mult mister nu poate atrage decât situații neprevăzute.
Este o carte interesantă pe care o recomand cu drag! Drept urmare, îi ofer 8/10 stele pentru modul în care autoarea a reușit să combine anumite date reale cu diverse idei creative și să creeze un roman deosebit.


Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu