vineri, 31 august 2018

AUGUST - luna cărților romantice


Iubirea este cel mai puternic sentiment care formează legături, invocă sentimente, păstrează amintiri. Indiferent sub ce formă apare reușește, de fiecare dată, să creeze cele mai frumose povești de dragoste. Și nu sunt puține cărți care ne relatează astfel de istorii.
Am ales pentru voi 4 romane de dragoste cu 4 povești deosebite:
1.      Lolita – Vladimir Nabokov



Poate, din cauza faptului că mi-am dorit atât de mult să citesc această carte, am fost atât de dezamăgită la final. Nu pot aproba o relație între un bărbat matur de 40 de ani și o copilă de 12 ani. Și cu atât mai puțin, nu pot spune că între cei doi a existat o poveste de iubire. Chiar dacă, probabil, bărbatul ar fi iubit-o cu adevărat pe fată, atunci tind să asociez această dragoste cu o iubire bolnăvicioasă, care nu va putea avea decât un impact și o amprentă negativă asupra persoanelor implicate. Mai mult, sunt convinsă că nu o voi mai citi vreodată.
1.      Mândrie și prejudecată – Jane Austen





Cred că nu puteam găsi o carte mai frumoasă decât aceasta. În cele câteva sute de pagini putem descoperi că nu ne desparte decât un pas de la ură la iubire, dar și invers. La fel de ușor este și să judeci un om greșit pentru a ajunge la fel de ușor să îl îndepărtezi, dar și că atunci când adevărul pare să fie altul, iubirea nu întârzie să apară.
1.      După ce te-am pierdut – Jojo Moyes


Atunci când persoana iubită alege să renunțe la iubire și la viață, pare că nimic nu mai are sens. Iar când totul pare să se năruie pentru Louisa, apare Lilly, fiica lui Will, bărbatul pe care încă îl mai iubește pentru a-i lumina drumul. Și nu doar atât ... ea se îndrăgostește, din nou.

1.      Dama cu camelii – Alexandre Dumas fiul

O carte deosebită care ne arată o altă față a iubirii. Aici, iubirea înseamnă jertfă, sacrificiu și dăruire. Este greu de crezut și, mai degrabă, o excepție din partea unei curtezane să ajungă să iubească cu adevărat și chiar să își sacrifice propria fericire pentru altcineva. Cred că toți avem șansa ca la un moment dat să ne căim pentru păcatele săvârșite, iar pentru a primi iertare să depunem sacrificiul suprem. Prin toate aceste fapte, a ajuns sa fie una dintre cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile.

Ați citit deja aceste povești de dragoste? Care vă place mai mult?


Cu drag, 
Șoarecele de bibliotecă! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu