marți, 7 ianuarie 2020

RECENZIE: "Prietena"





Titlu: Prietena
Autor: Teresa Driscoll
Editura: Herg Benet
Număr pagini: 304
Categoria: Cărţi thriller




Mi-am dorit mult să citesc cartea asta pentru că pe cealaltă am adorat-o („Sunt cu ochii pe tine”). Nu m-am gândit o clipă că nu voi găsi mister, suspans, răsturnări de situaţie sau poveşti de iubire. Bineînţeles că nu a lipsit niciun ingredient din cele menţionate anterior. Ba mai mult, finalul m-a lăsat fără cuvinte. Chiar nu m-am aşteptat la asta.
Începutul a fost simplu, dar pe măsură ce Sophie se destăinuie tot mai mult, am ajuns să o simpatizez. Ea călătoreşte cu trenul alături de soţul său. Amândoi se îndreaptă spre casă. Aceasta primeşte un apel care o înspăimântă. Doi băieţi sunt în spital, ca urmare a unui accident tragic. Fiul său, Ben, este unul dintre ei. Comportamentul ei este specific unei mame îngrijorate care vrea să ajungă cât mai repede lângă copilul ei. Nu înţelege cum s-au întâmplat toate ţinând cont că era cu Emma. Avea încredere deplină în ea.
Emma era prietena ideală. Oare? A apărut în viaţa Sophiei când a avut cea mai mare nevoie. Deşi reuşeşte să-şi convingă soţul să se mute la ţară pentru a-i oferi băiatului său o viaţă sigură, ea nu e fericită. Se simte vinovată pentru tot.
Afacerea pe care şi-o doreşte se transformă într-un eşec, soţul ei este nevoit să facă naveta până la serviciu şi toate eforturile ei de a avea încă un copil sunt în zadar. Acum intervine Emma, o mamă singură, dar o femeie hotărâtă, cu toate că se zvoneau pe seama ei nu tocmai frumoase. Şi, totuşi, au ales să fie prietene. Pe baza acestei legături, ce beneficii au cules cele două femei? Cât de sincere sunt interesele părţilor?
Se pare că Sophie a reuşit să-şi găsească liniştea, să se considere o mamă bună şi o prietenă de nădejde. Dar Emma? A vrut doar să câştige încrederea Sophiei? Ce ascunde, de fapt?
Dorind să-şi surprindă plăcut soţul, Sophie îi pregăteşte o surpriză. Dar cea surprinsă este chiar ea. Şi nu tocmai plăcut. Din întâmplare descoperă secretele Emmei. Acum înţelege ce mare greşeală a făcut. Nu trebuia să aibă încredere în Emma. În final, cât de bine o cunoaşte? Cine este ea cu adevărat? O străină, nicidecum o prietenă adevărată.
Nu te încrede în cel de lângă tine. De multe ori, cel mai bun prieten poate deveni cel mai mare duşman. Dar nu întotdeauna! Totuşi, ai grijă pe cine alegi să-ţi fie alături!



Această carte mi-a fost oferită de editura Herg Benet pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

Puteți cumpăra cartea de pe următoarele site-uri: Editura Herg BenetLibris.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu