marți, 7 aprilie 2020

Ai grijă de tine, ai grijă de mine

Grija pentru o stare de bine e primordială în contextul actual. Situaţia nu este roz, ci mai degrabă conturată în nuanţe de negru şi gri, iar dacă până acum mai existau urme de îndoială în ceea ce priveşte consecinţele acestui virus nemilos, nu cred că ne mai permitem „luxul” de a fi indiferenţi la ceea ce se întâmplă. Poate, mai degrabă, simţim nevoia să acţionăm, să ne implicăm activ, iar neputinţa nu face altceva decât să ne invoce o stare de nervozitate şi frică. Teama a atins cote uriaşe şi în loc să fim mai uniţi, mai apropiaţi şi mai buni, demonstrăm exact contrariul. Ştiu că nu e uşor să trăim izolat, dar de ce să nu privim acest sacrificiu ca pe un plus pentru sănătatea noastră şi a celor din jur?!
E timpul să ne trezim şi să conştientizăm că totul este o chestiune de alegeri, iar acum primează atât grija pentru propria persoană, cât şi pentru ceilalţi, dar şi invers. Ai grijă de tine, ai grijă de mine. Şi nu ajunge doar atât. Populaţia nu poate învinge. Forţele statului şi marile companii trebuie să reacţioneze, să se implice.
            Mă bucur să văd că nu sunt puţini cei care încearcă să ajute comunitatea să treacă cu bine peste aceste încercări. De exemplu, compania Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, îşi manifestă grija pentru frumos şi sănătate organizând diverse campanii şi acţiuni prin care să sprijine oamenii. Este surprinzător cum au ales să facă asta.



                 Astfel că, încă din cadrul lunii martie 2020, aceştia au început producţia a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loţiunea igienizantă pentru mâini şi Gelulde igienizare pentru mâini. Sunt special concepute pentru a combate răspândirea noului virus COVID-19, fiind distribuite pentru consum colectiv în instituţiile publice celor care luptă în prima linie. Deja au trecut două săptămâni de când cele două produse reprezintă un real ajutor atât pentru personalul specializat din spitale cât şi pentru pacienţi. Firma promite că ele vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.




Implicarea în comunitate nu se opreşte aici. Compania depune numeroase eforturi pentru a urgenta începerea producţiei unor dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Au cerut sprijinul tuturor părţilor implicate începând cu Ministerul Sănătăţii şi al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi până la producătorii autorizaţi locali de materii prime sau în ceea ce priveşte achiziţia de ambalaje. Este important de menţionat că, datorită mobilizării părţilor implicate s-a putut ajunge la micşorarea termenelor privind aprobarea avizelor necesare, dar şi la alte facilităţi care au sporit producţia.
Nu contest importanţa acestor produse, dimpotrivă recomand să le utilizaţi frecvent. Până acum aveam în geantă tot timpul o sticluţă cu gel de igienizare pentru mâini, dar nu m-am gândit vreodată că vieţile noastre vor ajunge să depindă într-o zi de asta. Voi păstra acest obicei şi de acum încolo, dar voi avea grijă să nu lipsească nici de acasă. Îmi prindea tare bine dacă aveam un recipient mai mare la îndemână în perioada asta. Se adeveresc din nou vorbele acelea care sună cam aşa: Nu vei ştii niciodată cât de util este un lucru decât atunci când îl pierzi.
Punând mână de la mână vom putea răzbi în faţa pericolului deoarece alţii sunt dispuşi să facă paşi mari pentru a reuşi. Avem nevoie de implicare şi organizare, iubire şi bunătate. Totul va fi bine!

            Acest articol a fost scris pentru proba nr. 15 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2020. Imaginile care apar în prezentul articol au fost preluate de pe site-ul sponsorului, Farmec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu