duminică, 12 aprilie 2020

Stai acasă şi mănâncă ce îţi place de la restaurantul preferat



Nu am crezut vreodată că şi dacă voi ajunge #săstauacasă mai mult timp, va fi o bună oportunitate pentru mine să obţin mai multe colaborări cu diferite edituri, să particip la competiţii (cum este SuperBlog), să scriu şi să citesc mai mult. Am chiar şi mai mult timp să învăţ noi reţete culinare. Mama este de-a dreptul încântată atunci când o întreb ceva în acest sens. Ea este obişnuită să gătească zilnic şi nu cred că există ceva anume pe care să nu ştie cum să-l prepare.
De asemenea, nu-şi poate imagina o zi în care să nu stea în bucătărie câteva ore. Fie că încearcă un preparat nou sau face una din mâncărurile noastre preferate, nu se poate dezlipi de acolo. În schimb, eu pot. Astăzi, menirea femeii nu mai este doar aceea de a sta numai la cratiţă. Şi cred cu tărie că poate face mult mai mult de atât. Poate face orice.
Dar pentru orice provocare, sarcină sau îndeletnicire este nevoie de timp. Şi cum altfel le poţi rezolva pe toate dacă nu făcând mici compromisuri? Poate că, dacă nu gătesc zilnic nu este neapărat un compromis, ci momente de relaxare sau de răsfăţ.
Am găsit soluţia optimă: LOKOFOOD!
Poate că mama nu va accepta niciodată să comande mâncare gătită de pe o astfel de platformă deoarece pentru ea este mult mai simplu să şi-o prepare singură. Deja a devenit o obişnuinţă şi o plăcere de care nu se poate desprinde. Însă, pentru mine este utilă această variantă, mai ales atunci când nu mai am timp să pregătesc ceva.



Mai sunt şi alte motive pentru care este bine să comand şi eu, dar şi tu mâncare în această perioadă:
1. Sprijini industria HoReCa şi comunitatea
Multe domenii de activitate sunt afectate de acest virus şi nu este exclus ca după ce totul va reveni la normal să găseşti o parte din afaceri cu lacătul pe uşă. Industria HoReCa este cea mai afectată. Hotelurile şi restaurantele sunt închise, iar mulţi oameni au rămas fără un loc de muncă. Este de apreciat că s-a găsit o soluţie ca o parte din personal să îşi presteze în continuare serviciile: ei gătesc, tu comandă online mâncare.
2. Susţii economia locală
Majoritatea afacerilor trec printr-o perioadă dificilă. Să ne solidarizăm pentru a ieşi cu bine din impas. Eu, tu şi ceilalţi putem ajuta restaurantele să supravieţuiască comandând mâncare online.
3. Ajuţi cadrele medicale care luptă împotriva coronavirusului

În cadrul campaniei “Împreună, împotriva COVID” se livrează direct de către restaurant meniuri cadrelor medicale din incinta Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeş” Bucureşti şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof Matei Bals” Bucureşti. Achiziţionează un număr de meniuri zilnice pentru a-i ajuta pe cei care au acum nevoie de tine!


4. Mai mult timp pentru tine şi cei dragi

Să găteşti poate fi plăcut, dar obositor. Pe lângă faptul că pierzi lejer câteva ore pentru a găti meniul pentru o zi întreagă, este puţin probabil ca la final să nu te declari extenuată. Mai ales, dacă la masă se aşează doi mofturoşi, eu şi tata, care nu mănâncă orice. O mică pauză nu strică niciodată.

5. Preferinţe şi diversitate

Fiecare mânâncă ce pofteşte. Fiecare are propriul meniu. Toată lumea e mulţumită pentru că primeşte ce doreşte. Fără reţineri!
6. Încurajezi, investeşti, economiseşti
Poate nu te-ai gândit la început că nu cheltui mai mulţi bani dacă comanzi online. Cum aşa? Păi, foarte simplu! Dacă intenţionezi să găteşti zilnic, ai calculat cât te costă toate ingredientele? Dar timpul consumat? Să nu mai spun că nu poţi pregăti cantitatea exactă de mâncare şi de multe ori o parte din ea ajunge la gunoi. Nu e păcat?
7. #Staiacasă şi nu te expune pericolului
Ştiu că nu oricine este obişnuit să comande (chiar şi mâncare) online. Acum  mai mult ca oricând este indicat să te expui cât mai puţin pericolelor. Nu va fi pentru totdeauna, ci doar pentru o vreme. Deci, te poţi adapta situaţiei pentru binele tău şi al celor dragi ţie.

Nu uita! Ai grijă de tine şi #staiacasă, dar ai grijă şi de ceilalţi, mănâncă ceea ce-ţi place de la restaurantul preferat!

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 17 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2020. Imaginile care apar în prezentul articol au fost preluate de pe site-ul sponsorului, LOKOFOOD.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu