miercuri, 16 mai 2018

Recenzie ,,Războaiele PSI” de Marie D. Jones și Larry Flaxman

Titlu: Războaiele PSI

Autori: Marie D. Jones & Larry Flaxman

Editura: Trebuie să știi

Număr de pagini: 242

Oamenii devin reticenți când dau de o carte, un documentar sau un articol care abordează deschis și în clar tema manipulării minții, a controlului comportamental și emoțional al celorlalți care, în mod firesc este asociat cu literatura SF.

Fie că nu vrem să recunoaștem că ne intrigă sau că ne induce o stare de discomfort sau teamă, fie că ne simțim depășiți de această latură a tehnologiei secolului XXI și hotărâm să o trecem sub pragul ignoranței, oricum am proceda, avem de-a face cu ea zi de zi. Cu ce? Monitorizarea, controlul, cum vreți să-i spuneți, el este prezent în viața noastră fără să ne dăm seama câteodată.

Războaiele PSI este cartea cu cel mai mare impact informațional de care am dat până acum, unde cei doi autori abordează într-un mod minuțios tehnicile de supraveghere actuale ale populației, dar și metodele neortodoxe, de a controla mințile oamenilor. Începând cu expunerea acțiunilor de la începutul anilor 90', când CIA făcea experimente secrete și ilegale pe copii, încercând să-i transforme în ideali ,,soldați” și până la proiecte secrete ca MONARCH, BLUEBIRD, ARTICHOKE, V2K și MKUltra, coautorii ajung la evoluția șocantă de astăzi și la urmărirea populației prin camere de supraveghere amplasate în locuri publice, prin telefoane, drone și sateliți.

Îți dai seama, la un moment dat, cât de complexă și dominată este lumea în care trăiești, angrenată continuu în marea luptă pentru supremație. Numeroasele experimente la care am fost supuși, martori sau părtași, voluntar sau involuntar în unele cazuri, stau ca dovadă pentru cruzimea și inumanitatea de care dau dovadă alți oameni, la fel ca noi.

Cartea de față mi-a deschis oarecum ochii și mintea față de lucrurile ciudate și banale din jurul meu, care, dacă te uiți atent și le analizezi, nu mai sunt atât de nesemnificative pe cât vor să pară și parcă totul este într-o continuă legătură experiment-cauză-efect-analiză rezultat.

Ofer indubitabil 10/10 steluțe acestei cărți și toată aprecierea mea celor doi scriitori care se vede că au cunoștință de cauză, sunt documentați și drepți în fața cauzei lor.

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu