vineri, 8 iunie 2018

Stephen King - king-ul cărților horror. Top 5 cărți de groază semnate Stephen King


Așa cum l-a numit o șoricică, King-ul cărților horror, Stephen Edwin King este cel mai cunoscut scriitor de romane de groază, ajungând la o avere literară proprie de zeci de cărți, numeroase filme care s-au turnat după cărțile sale și multă influență către public. V-am pregătit mai jos un Top cu 5 cărți dintre cele mai cunoscute și mai apreciate dintre operele sale. Enjoy!😊

5. Cimitirul animalelor


„Dorința de a înșela moartea este ciudată și extrem de serioasă în același timp. Mulți cred că viața începe de abia după intrarea în Împărăția Domnului. Și probabil că pentru ei așa și este. Atunci, de ce să-ți pui problema să aduci pe cineva înapoi? Alții se întreabă la fel de serios ce este dincolo. Și dacă există un «după moarte». Oricum, atunci când ești confruntat cu moartea unei ființe dragi, vrei, la rândul tău, să înfrunți moartea, să o păcălești. Ai fi însă în stare să faci tot ceea ce face Louis Creed? Sunt sigur că da, iar acest lucru mă înspăimântă.“ - Stephen King

4. Misery


Misery Chastain este eroina unui ciclu de romane „duioase“, dar parintele ei, scriitorul Paul Sheldon, e hotărât să o dea uitării… Până când Annie Wilkes, o fostă infirmieră și fanatică admiratoare a personajului și a creatorului său, îl „recuperează“ pe Sheldon dintr-un accident de automobil. Și celebrul autor este obligat s-o reînvie pe Misery, să rescrie ultimul episod, numai pentru Annie și sub vigilenta ei supraveghere. Dar tensiunea atinge cote insuportabile și curând devine limpede că sfârșitul cărții va fi și sfârșitul unuia dintre cei doi.

3. Strălucirea


După ce își pierde slujba de profesor din cauza alcoolismului, Jack Torrance încearcă să-și refacă viața acceptând un post de portar într-un hotel izolat în munți, închis în timpul iernii. Aici se mută cu soția sa, Wendy, și fiul său, Danny, „un Shiner“, o ființă înzestrată cu o energie psihică supranormală ce-i dă puteri vizionare. Hotelul Overlook este posedat de o forță misterioasă, este o sumbră și sângeroasă magie în care se va împlini destinul teribil al condamnatului Jack Torrance și în care se va petrece dezastrul acestei familii, o sinistră lucrare a nebuniei ce izbucnește cu o forță ucigașă.

2. Doctor Sleep



În această carte, Stephen King se întoarce la universul pe care l-a creat și l-a explorat în „Shining”. Dan Torrance, angajat într-un azil de batrani, trebuie să salveze o fetiță din ghearele unei grupări de criminali cu puteri paranormale. Urmează o luptă complicată între bine și rău, o poveste extraordinară, care va încânta miloanele de cititori ce s-au delectat cu „Shining” și-i va cuceri pe cei care pășesc acum în ținuturile lui Stephen King.


1. IT sau Orașul BântuIT

Orasul bantuit (in original „IT") este al doilea cel mai lung roman al lui Stephen King. La începutul anului 2013, în cadrul proiectului de reeditare a seriei de autor Stephen King, Nemira editează, într-o ediție a III-a, revizuită, romanul, într-un hard cover A4 greu manevrabil, de aproape 1000 de pagini. Cartea urmărește întâmplările a șapte copii terorizați de o ființă fantastică, care se folosește de fricile și fobiile victimelor, deghizându-se astfel pentru a vâna. Romanul este unul dintre cele mai apreciate romane ale lui King, bucurându-se de multiple premii și recunoastere internațională. Un roman horror care nu trebuie ratat, în ciuda formatului neatractiv.

Acesta a fost topul, dragii mei. Sper că v-a plăcut și vă v-am stârnit curiozitatea pentru romanele lui King neexploatate încă sau, în caz contrar, că nu v-am dezamăgit cu așezarea ordinară a cărților.

Cu mare drag,
Șoarecele de bibliotecă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu