miercuri, 13 iunie 2018

Recenzie „NERVE” de Jeanne Ryan

Titlu: NERVE

Autor: Jeanne Ryan

Editura: Leda Edge

Număr de pagini: 299

Fiecare carte are părți bune și părți mai puțin bune. Asta s-a întâmplat și cu NERVE, unde acțiunea este într-o continuă nebunie.

Personajul principal, Vee, este aleasă pentru a juca în NERVE, un joc anonim de provocări transmis live online, ea descoperă că jocul o cunoaște. O tentează cu premii luate de pe pagina ei ThisIsMe și o pune să facă echipă cu băiatul perfect, Ian cel super-sexy.

La început este palpitant — fanii lui Vee și Ian îi încurajează să răspundă unor provocări tot mai riscante, cu mize tot mai mari. Dar jocul ia o întorsătură malefică atunci când sunt trimiși într-un loc secret împreună cu alți cinci jucători pentru runda Marelui Premiu. Dintr-o dată este un joc de totul sau nimic, în care propria viață le este pusă la bătaie.

Ei bine, trebuie să recunosc că am avut la începutul îndoieli față de poveste și de ideea cărții, iar pe undeva pe la jumătatea ei începuse deja să mă calce pe nervi pentru că erau prea multe situații care avea legătură sau cu conotații sexuale.

Față de început, finalul mi s-a părut briliant. Puțin cam ireal pentru un roman cu adolescenți, dar a fost total neașteptat. Au apărut elemente pe care nu le credam posibile sau care păreau mult prea depășite de situație, dar au fost incluse.

Ofer 7/10 steluțe acestei cărți și apreciez originalitatea ideii principale.

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu