vineri, 29 iunie 2018

Recenzie „Bad Romance” de Heather Demetrios

Titlu: Bad Romance

Autor: Heather Demetrios

Editura: Herg Benet

Număr de pagini: 394

Sunt o mulțime de cărți care au ca temă principală dragostea adolescentină, în principiu iubirea dramatică și activă dintre fata cea cuminte, la locul ei, muncitoare și băiatul rău, frumos ca un Adonis și cu mașină puternică. Ei bine, deosebirea vine când privim mai departe de această dragoste perfectă, când puzzle-ul se completează cu o dramatică poveste și o adevărată învățătură pentru noi toți.

Bad Romance spune povestea lui Grace, o fată simplă, cu o imaginație fabuloasă, dar care trăiește o dramă acasă cu familia sa, unde tatăl vitreg face legea în casă după bunul plac. Singura scăpare pentru ea este să plece din California și să înceapă o nouă viață în New York. Totul ia o întorsătură ciudată când îl întâlnește pe Gavin, băiatul din liceu, cu un an mai mare, star rock și posesor de Mustang.

Iubirea celor doi pare destul de promițătoare la început, apoi, o serie de întâmplări nefericite o presează pe Grace să ia o decizie grea.

Impactul devastator asupra fetei este evident și romanul Bad Romance primește această tentă psihologică, unde evoluția și regresul o urmăresc pe Grace îndeaproape. Traumele prin care trece sunt asemănătoare cu cele suferite de autoare în anii de liceu, deci aceasta este o poveste inspirată din întâmplări reale.

Așadar, ne putem gândi cu siguranță la ororile prin care unii oameni sunt nevoiți să treacă fie din cauză că nu știu a le face față, fie din cauza fricii acumulate pe parcurs. Pentru astfel de persoane, Heather a creat această carte și a scos la iveală soluțiile salvatoare, antidepresive.

Atrag atenția asupra limbajului destul de colorat și adolescentin pe care Heather Demetrios îl adoptă pentru a reda mai bine cadrul în care se desfășoară toată acțiunea.

Ofer acestei cărți 9/10 șoricei și o recomand celor peste 16 ani. Dramele prin care pot trece unele persoane vă vor marca sau vă vor deschide ochii și spre partea negativă a omenirii, dar oricare ar fi consecințele, acestea constituie un pas înainte pentru rezolvarea conflictelor interioare.

Dacă doriți să achiziționați această carte, puteți intra pe site-ul editurii Herg Benet:
https://www.hergbenet.ro/carte/bad-romance-heather-demetrios

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu