duminică, 29 martie 2020

Ce cristale se potrivesc zodiei Leu?



Astrologia este un domeniu care mă fascinează de la o vârstă fragedă. Am citit cam tot ce se poate citi despre mişcarea planetelor şi a altor corpuri cereşti, mişcarea lor prin constelaţii, adică, prin zodii. Sau, cel puţin, asta am crezut eu până acum. De-a dreptul surprinzător a fost să descopăr şi alte legături. De pildă, ce cristale se potrivesc zodiei Leu?!
Am ales să studiez acest aspect pentru că fiecare cristal descrie clar principalele trăsături ale nativilor Lei. În acest sens, la fel de mult, ajută şi culoarea acestor pietre. Eu zic să le luăm pe rând...!
1. Pirita – piatra bogăţiei şi a atingerii ţelurilor

Este specific nativilor Lei şi nu numai mie faptul că o persoană născută în această zodie este puternică, ambiţioasă, mereu deschisă pentru orice activitate şi întotdeauna cu zâmbetul pe buze când toate îi merg bine. Nu va renunţa la visele sale şi nici nu va abandona ceea ce a început. Crede în proprile forţe şi nu va ezita să se impună dacă este cazul. Preferă să fie autoritar, sincer şi activ. Nimeni nu va munci pentru ceea ce-şi doreşte.
Această piatră scoate în evidenţă încă un aspect care mă caracterizează: preferinţa pentru culoarea galben-auriu. Da, îmi plac mult bijuteriile din aur şi argint, dar mai ales cele din aur. Am găsit nişte bijuterii pentru zodia Leu pe site-ul Stonemania.ro. Mi se potrivesc de minune! De ce este atât de special acest cristal, nu doar pentru mine, ci pentru noi toţi?
  • Pirita – caracteristici
Este un mineral fascinant datorită culorii aurii strălucitoare. De fapt, este o bisulfură de fier, un mineral care are cu totul alte proprietăţi decât aurul. Cristalizează de obicei în formă cubică însă destul de des în formă octaedrică sau dodecaedrică, cu cristale adunate în noduli, mase de cristale mici și uneori pot fi găsite în formă de discuri plate (Pirita Soare).
  • Pirita – proprietăţi terapeutice
ü  Alungă timiditatea, neîncrederea, ajută la ieșirea din anonimat;
ü  Ameliorează simptomele depresiei;
ü  Reduce umflăturile și scade febra atunci când este utilizat direct pe corpul fizic;
ü  Curăță aura eliminând energiile negative, crește rezistența fizică, stimulează intelectul și ajută la transformarea ideilor în acțiuni inteligente;
ü  Reduce starea de oboseală sau epuizare amplificând energia și curajul;
ü  Are un important rol de protecție și de vindecare;
ü  Bună pentru meditație și concentrare.

2. Calcitul – piatra sfântă ce aduce pacea interioară


Calcitul este recunoscut ca un amplificator de energie, un protector şi purificator ce poate ajuta în găsirea păcii interioare. Nu doar Leul se confruntă cu cel mai nociv factor extern, stresul, ci toate zodiile, însă este indicat să-l evite pe cât de mult posibil. Deja ştim că, stresul este principala cauză pentru diferite boli. Deja ştim că, pentru a fi împăcaţi sufleteşte este nevoie de autocontrol, voinţă şi putere să reuşim să ne controlăm sentimentele şi acţiunile. Şi poate că, nu strică şi puţin ajutor venit de la natură.
Până acum nu m-am gândit serios la faptul că pietrele semipreţioase nu sunt numai nişte elemente care denotă eleganţă şi rafinament, ci şi un real ajutor pentru corp şi minte. Pe lângă aceste 5 cristale specifice zodiei Leu mai există multe alte seturi de cristale terapeutice, care pot fi folosite în diverse situaţii. De fapt, există cristale pentru zodii, câte 5 cristale pentru fiecare zodie. Vă invit să vizitaţi cu încredere site-ul Stonemania.ro!
  • Calcitul – caracteristici
Calcitul este una dintre cele mai comune pietre semipreţioase din lume, ea putând fi găsită atât în compoziţia calcarului şi a marmurei cât şi prin peşterile subterane unde se adună în stalactite şi stalagmite. Pe de alta parte, calcitul mai poate fi găsit şi sub forma unor geme  complexe, complet transparente ori ca şi cristale prismatice intre-crescute cu alte tipuri de minerale.
  • Calcitul - proprietăţi terapeutice
Şi calcitul aduce numeroase beneficii pentru organismul uman, printre care se numără următoarele: susţine memoria, stimulează intelectul ajutând la organizarea informaţiilor, stimulează creşterea încrederii în sine, etc.

3. Carneolul – piatra motor de energie

Specific culorii pe care o are (roşu) este simbolul norocului, succesului, prosperităţii, a iubirii pasionale, a fraternităţii şi a înţelegerii între oameni. Nativul Leu este o persoană puternică căruia îi place să comande. De regulă, are ţeluri mari şi ocupă funcţii de conducere.
  • Carneolul – caracteristici
Carneolul este o variantă microcristalină a calcedoniei, un mineral din grupa cuarţului. Cristalele mineralului se pot observa numai la microscop, utilizarea lui cea mai largă fiind ca piatră semipreţioasă.
Cele mai apreciate minerale sunt de culoare roșie închisă translucide privite la lumină cu nuanțe roșii ca focul, mai apar variante de culoare brună uniformă, vărgate, sau cu pete, ca și culori mai deschise aproape roz. Aceaste nuanțe de culoare a mineralului se datorează prezenței în cantități diferite a oxizilor și hidroxizilor de fier, oxizii fiind răspunzători de nuanța roșie și hidroxizii de culoarea brună.
  • Carneolul – proprietăţi terapeutice
Nu trebuie neglijate proprietăţile sale terapeutice:
ü  Conferă o stare de bună dispoziţie;
ü  Stimulează creativitatea, motivaţia, încrederea în sine, iniţiativa, dorinţa de a reuşi;
ü  Ajută la atingerea ţelurilor personale;
ü  Reduce furia, frica, invidia, răutatea;
ü  Stimulează pofta de mâncare.

4. Cuarţul roz – cristalul iubirii necondiţionate

Ador culoarea roz. Mi se potriveşte perfect pentru că eu sunt o persoană veselă, optimistă şi visătoare. Am mare încredere în oameni, văd tot ce este frumos la ei, până la proba contrarie. Chiar şi aşa, cred cu tărie că fiecare merită întotdeauna a doua şansă. Toţi avem nevoie de iubire, în special, de iubire necondiţionată. De ce este atât de special acest cristal, nu doar pentru mine, ci pentru noi toţi?
·         Cuarţul roz – caracteristici
În stare pură cuarțul este incolor, impuritațile din cristal fiind cele care determină culoarea mineralului. Varietatea de roz a cuarţului e datorată prezenţei ionilor de fosfor precum şi a urmelor de fier, titan şi mangan în structura sa.
Piatră a iubirii necondiţionate şi a păcii infinite, cuarţul roz este cristalul cel mai important pentru inimă si pentru cea de-a IV-a chakra – Anahata-, invăţătorul nostru în a dărui şi a primi iubire în egală măsură.
Cuarţul roz atrage vibraţii de iubire pură de sine şi pentru cei din jur; respect de sine; capacitatea de a ierta şi compasiunea; linişte sufletească, calm, pace, toleranţă; generozitate; bucurie de a trăi; echilibru emoţional. Atâta timp cât emanăm energie pozitivă în jur, nu putem atrage decât oameni buni şi prietenoşi. Tot ce oferim se întorce înapoi spre noi, sub o formă sau alta.
·         Cuarţul roz – proprietăţi terapeutice
ü  Emoţiile şi relaţiile -  este foarte eficient în vindecarea emoţională a problemelor de relaţionare (cu tine şi cei din jur);
ü  Sentimentele - favorizează iubirea de sine, iertarea şi acceptarea, mărind încrederea de sine şi constiinţa propriei valori;
ü  Sănătatea - vindecarea pe care o aduce cuarţul roz este atât emoţională, cât şi fizică; reglează şi întăreşte activitatea inimii, echilibrează activitatea ficatului, rinichilor, plămânilor, ganglionilor, organelor sexuale, sistemului circulator, urechi, gât, nas, sinusuri, atenuează durerile cardiace; este benefic în cazuri de vertij, răni şi chiar de leucemie; ajută la scăderea în greutate; reduce migrenele; util în bolile Alzheimer, Parkinson şi demenţa senilă; reduce stresul, depresia;
ü  Maternitatea - sprijină fertilitatea şi protejează femeile în timpul sarcinii; creşte iubirea maternă;
ü  Copiii şi părinţii — acest cristal protejează indrăgostiţii, copiii şi părinţii, având rolul de a înlătura gândurile şi energiile negative; este utilizat ca protector pentru copii pentru că alungă spaimele şi redă bucuria de viaţă.

5. Labradorit – piatra cu sclipiri secrete

Este o piatră preţioasă de aventură, pentru că oferă şansa de a vă angaja într-o multitudine de călătorii de auto-descoperire. Labradoritul este o piatră de forţă şi unitate. Adică, este specifică acelor nativi Lei cărora le place să rişte pentru a căştiga. Puţini sunt dispuşi şi ştiu să piardă. Se consideră învingători. Muncesc din greu pentru obiectivele propuse.

  • Labradorit – caracteristici
La prima vedere, e banal şi tern, dar când îl iei în mână şi îl priveşti din diverse unghiuri, îi descoperi imediat magia. Te captivează prin stralucirile ascunse din structura cristalului, deoarece, printre tonuri de gri monoton, descoperi un adevărat univers sidefat. Acesta e farmecul labradoritului: stralucirile galben-albastrii în funcţie de unghiul în care priveşti, fiind o reală plăcere să te joci cu piatra, ca şi cu un caleidoscop ce iţi prezintă mereu alte imagini superbe!
Mai este cunoscută şi sub denumirea de piatra culorilor schimbătoare.
·         Labradorit – proprietăţi terapeutice
Precum era de aşteptat şi acest cristal contribuie la asigurarea stării de bine a purtătorului, a reducerii a stresului, a fricii, a durerilor de cap, etc.

Se pare că, aceste cristale sunt bijuterii minune care dacă sunt purtate nu pot aduce altceva decât beneficii şi o stare de bine purtătorului. Ce cristale se potrivesc zodiei tale?:


Bibliografie:

***energiacristalelor.ro
***chakana.me
***signdesign.ro
***universulcristalelor.ro
***wikipedia.org
***acvaria.com

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 11 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2020. Imaginile care apar în prezentul articol au fost preluate de pe site-ul sponsorului, Stonemania.ro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu